Як приготувати сирники з сиру

Як приготувати сирники з сиру

Як приготувати сирники з сиру

Два докладних рецепта приготування сирників — класичний і бабусин (несолодкі сирники). Обидва рецепта на любителя вибирайте на ваш смак. Я і моя сім’я найбільше любить готувати сирники за цим рецептом, для нас ці сирники найсмачніші, а Ви вибирайте рецепт який вам подобається.

Сирники це блюдо української та російської кухні. На Русі сир називали сиром, так як робили сир без обробки, з сирого молока, так і називали сир, звідси і назва сирники, ще відомі як сирники. Не поспішайте викидати залишився в холодильнику сир – з нього можна приготувати приголомшливо смачний десерт – сирники. Ми пропонуємо вам пару чудових рецептів смачних сирників, які обов’язково сподобаються вашим домочадцям.

Спробуйте – просто пальчики оближеш!

Перший рецепт під назвою « справжні сирники »

Для приготування сирників за класичним рецептом вам буде необхідно такі продукти:

  • 150 грам сиру
  • тільки одне свіже яйце
  • близько трьох столових ложок пшеничного борошна
  • столова ложка жирної домашньої сметани
  • ложка справжнього вершкового масла
  • цукор і сіль можна додати на свій смак
  • Також буде необхідно рослинне масло або жир для смаження сирників і сметана для заправки перед подачею до столу.
  • Як приготувати сирники з сиру.

    Насамперед необхідно придушити сир (розтерти через сито), а потім додати в нього яйце і цукор і перемішати.

    Після в суміш сиру і яйця необхідно додати сметану, розм’якшене вершкове масло, сіль і борошно. Ще раз все хорошенечко перемішати.

    У вас повинно вийти тісто, з якого формуються коржі круглої форми, які слід перед смаженням обваляти в борошні або в білих сухарях.

    Тепер наші сирні коржики, майбутні сирники треба обсмажити на розпеченій сковороді на олії або жирі з обох сторін.

    Готові сирники красиво укладаємо на блюдо і поливаємо сметаною.

    Кличемо всіх до столу покуштувати справжніх сирників!

    Важливо: сирники солодке блюдо, краще смажити його на рафінованій олії без запаху.

    Для аромату обов’язково додавайте в тісто для сирників ванілін або ванільний цукор.

    Сирники за бабусиним рецептом.

    Ці сирники готуються без цукру, кмин – інгредієнт не обов’язково, можна його не додавати. Рецепт солодких сирників можете ще подивитися тут

    Для приготування бабусиних наслідках сирників вам будуть необхідні такі продукти:

    • 400 грам сиру
    • всього лише 60 грам просіяного пшеничного борошна
    • одне яйце
    • сіль
    • кмин пів чайної ложечки без гірки

    Як приготувати сирники з сиру:

    Сир перетерти через дрібне сито.

    Додаємо в перетертий сир борошно, вбиваємо яйце, додаємо кмин і сіль за смаком.

    Сирники розправляються овальної форми.

    Обсмажуємо сирники з обох сторін на розпеченій сковороді в рослинному маслі.

    Викладаємо сирники на блюдо і подаємо до них сметану або гострий соус.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!